Kontakt
Följ oss
Trygghet
Centrala kontorslokaler - Hyra kontor, lokal och lägenhet i Jönköping
2023-09-21

Gröna lån-hälften av Tositos finansiering!

Gröna lån är en form av finansiering som används inom fastighetsbranschen och andra sektorer för att stödja projekt och initiativ som har en positiv miljöpåverkan.

 Sedan 2021 har Tosito haft en målsättning om grön finansiering. Nu, två år senare är vi glada över att kunna meddela att 50% av Tositos finansiering består av gröna lån (Lånen är i SEB och Nordea). Arbetet är en del av Tositos hållbarhetspolicy där vi kontinuerligt arbetat med att utveckla miljövänliga och hållbara byggprojekt samtidigt som vi energieffektiviserat det befintliga fastighetsbeståndet.  

-Detta har varit en självklar och viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Det är väldigt roligt att satsningen på grön finansiering i fastighetsbranschen är stor, det visar på att det finns en vilja till förändring och förnyelse säger Andréa Fritz, hållbarhetssamordnare på Tosito.

-Tosito är väldigt glada över att ha nått milstolpen 50% men det betyder inte att vi är nöjda utan vi kommer fortsätta att sträva efter en större andel. De gröna lånen ger oss ytterligare möjligheter att fortsätta utveckla mer gröna, sociala och ekonomiska samhällen säger Tommy Fritz , VD på Tosito

« Till nyhetsarkivet