Kontakt
Följ oss
Trygghet

Planering

Tositos vision om ett nytt levande bostadsområdet på Strandängen i Jönköping, vid Vätterns strand, förverkligas. Här bygger Tosito nu två lägenhetshus.

Stäng

Säljstart

Under våren 2019 inleds försäljningen av de natur- och citynära lägenheterna - tvåor till fyror.

Stäng

Byggstart

Första spadtaget i den frodiga jorden, omgiven av grönska och vatten, tas under hösten 2019.

Stäng

Designval

Hösten 2019 väljer du en av våra skräddarsydda designlinjer för att skapa ett hem där du kan bo, leva och bara vara.

Stäng

Inflytt

April 2021 är det dags för inflyttning i Ängshusen. Välkommen till ditt nya hem.

Stäng

Antal bostäder: 52   Rum & Kök: 2-4   Område: Strandängen, Jönköping

Intresseanmälan
Nybygge - Köp lägenhet på Ängshusen, Strandängen i Jönköping

Tidlöst naturskönt läge – nära Jönköpings stadspuls.

Strandängen med närhet till Jönköping pulserar i nuet, men bär på minnen från svunna tider. Området präglas av Ebba Ramseys historia, kvinnan som redan på 1800-talet lade grunden för ett självförsörjande samhälle. Genom seklen har stadsdelen förändrats, men det Vätternära läget är tidlöst. Nu är det dags för dig att flytta in. Just nu växer en ny vision om en hållbar och modern stadsdel fram. Med bostadsrätter och hyresrätter i symbios. Lägenheter i natursköna omgivningar för jobb, vila, lek och spring – för hela livet.

Vi på Tosito utvecklar och bygger upp Strandängen tillsammans med Vätterhem som ägt marken sedan 90-talet. Besök gärna ängen där de nya husen finns utmärkta.

"Det räcker med att spendera en stund på Strandängen i Jönköping så infinner sig här-vill-jag-bo känslan snabbt."

Calle Ingerman, Tosito

Sovrum - Köp lägenhet på Ängshusen, Strandängen i Jönköping

Ängshusen på Strandängen – lägenheter där vill du bo.

Öppna dörren, börja dagen, kliv in i din nya lägenhet. Ett kort stenkast från Vätterns strand och badvänliga vågor. Lätta steg över vajande ängsmark, tio minuters cykeltur från stadspulsen.

Strandängen strax utanför centrala Jönköping genomgår en förvandling med ett tydligt mål i sikte: att bli en levande stadsdel i naturskön omgivning. Först ut av Etapp 2 på Strandängen är Ängshusen, sex planerade punkthus: A, B, C, D, E och F. De tre södra husen (A, B, C) planeras att byggas av Tosito och de resterande husen i norr (D, E, F) kommer att byggas av Vätterhem. Hus B och C är först på tur att byggas av Tosito och består av fyra respektive sex våningar – hus C planeras att krönas med en takterrass. Samtliga hus rymmer toppmoderna lägenheter, bara ett stenkast från Vätterns strand. 10 minuters cykelväg från centrala Jönköping. För planritningar och mer information, se dokument

Johan Arrhov och Henrik Frick på Arrhov Frick Arkitektkontor i Stockholm har ritat lägenheterna på Strandängen

Arkitekterna Arrhov & Frick.

En ny stadsdel i Jönköping har väckts till liv, en bortglömd pärla som blänker ikapp med Vätterns klara vatten. Vilda sommarängar, strödda med rödklöver, timotej och vallmo, har återskapats i arkitektonisk skepnad. Nya Ängshusen har utvecklats av Arrhov Frick Arkitektkontor – med människan i fokus.

Moodboard exteriör, lägenheterna i Ängshusen Jönköping

Ängshusen från utsidan.

Ett stenkast från vattnet, nära naturen och staden, utblickande över horisonten. En samling fristående huskroppar, varsamt utplacerade, trygga tillsammans. Sex punkthus, som ögats mittpunkt. Moderna och eleganta i sitt arkitektoniska uttryck, kompletterar och förstärker de omgivningens karaktär. Utan fram- eller baksidor, visuellt lika från alla perspektiv. Varierande, växande och vackert – utifrån och in.

 

Hållbart med trä

Vi på Tosito har länge haft en ambition och vilja att ta ytterligare ett steg framåt i vårt hållbarhetsarbete. Framförallt när det kommer till byggnationen av våra hus. Därför har nyfikenheten på att bygga ännu mer i trä ökat. Just nu pågår byggnation på Ängshusen där ett av de tre husen byggs som en hybridlösning mellan endast trä och betong. Genom denna åtgärd så halverar vi vårt koldioxidutsläpp gällande stommen.

Moodboard interiör, lägenheterna i Ängshusen Jönköping

Ängshusen från insidan.

Ett steg in är du som hemma. Du känner dig välkommen. Det är varmt, personligt och ombonat, redan innan du har flyttat in. Formspråket är modernt, hållbart och hjärtligt. Genomtänkta och smarta lösningar som ger dig mer tid att sätta personlig prägel på ditt eget hem. Lägenheter planerade efter livet, som öppnar för möjligheter och ger rum för lugn och ro. Och varje gång du öppnar fönstret ser du vattnet.

 

Andrea
Fritz

Kundkontakt
070-970 58 46
andrea@tosito.se

Calle
Ingerman

Projektledare
076-807 14 14
calle@tosito.se

Fredrik
Zimmerman

Försäljningsansvarig
0727-17 07 89
fredrik@tosito.se

Christian
Gustavsson

Mäklare / Sälj
0708-24 08 03
christian.gustavsson@svenskfast.se

En visionskarta för Strandängen

Bästa lägenhetsläget på Strandängen i Jönköping.

Köp lägenhet i en av Jönköpings skönaste stadsdelar, nära naturen, vattnet och citykärnan. Ängshusen på Strandängen väntar på att du ska flytta in – inreda, möblera och skapa dig ett hem där du kan bo och arbeta och leva. Vakna, jobba, umgås, somna. Bara vara, helt enkelt.