Kontakt
Följ oss
Trygghet

En ny sida av dig själv, på rätt sida av Vättern

Att få bo bekvämt ett stenkast från en vacker sjö och kunna njuta av fantastisk, obruten utsikt mot en soldränkt horisont är få förunnat. Här börjar du dagen till ljudet av Vätterns vågskvalp och möter kvällen i brinnande solnedgång. Upptäck en ny sida av dig själv på rätt sida av Vättern – välkommen till Brf Solsidan.

Brf Solsidan är unikt bostadsprojekt på Brunstorp i norra delen av Huskvarna, precis vid Vätterns strandkant. Byggnaden, med sina tre huvuddelar, är placerad på det relativt nya bostadsområdet mellan Vättern i väst och Sveriges vackraste del av E4:an i öst. Här ligger idag ett antal kedjehus och punkthus på samma plats som hotell Ramada/Winn en gång låg.

På den här platsen har Tosito byggt 85 bostadsrättslägenheter i olika storlekar, från smart planerade tvårummare till stora lägenheter i etage. Gemensamt för nästan alla lägenheter är den fantastiska utsikten mot Vättern. Första inflyttning var under december 2017.

Solnedgång - Köp lägenhet på Solsidan i Huskvarna

Perfekt läge i varje lägenhet

Solsidans planform och placering gav tidigt idén om att konsekvent anordna så många bostäder som möjligt med vätterutsikt och kvällssol. De allra flesta bostäderna har därför sov- och badrum mot öster och sociala funktioner som allrum, kök och matplats mot väster. Alla lägenheter har golvvärme och längs varje lägenhet finns en generös balkong som fungerar likt en förlängning av allrummet. Från allrummet och balkongen kan du sitta i kvällssolen och njuta av den storslagna vyn mot Vättern. Här är du med andra ord alltid på rätt sida av Vättern – på Solsidan.

Slingrande längs stranden

Husvolymen består av tre huvuddelar som slingrar sig som en orm längs Vätterns vatten. De tre delarna har olika typer av lägenheter för varierande boendekrav och livssituationer, från 2 r o k till 5–6 r o k i etage. Ovanpå hus 2 byggs det en takterass där det även kommer att finnas en gemensamhetslokal och en bastu för alla boende i föreningen. Det spelar alltså ingen roll om du är singel, ung, gammal eller om du har en stor familj; Solsidan har något för alla.

Utsiktsläge - Köp lägenhet på Solsidan i Huskvarna

Norra delen (hus 1)

Den första delen mot norr har 5 våningar och är utformat med en utvändig längsgående balkong mot öst. Balkongen nås via ett gemensamt trapphus. Men det här är ingen vanlig loftgång. Varje lägenhet har nämligen en förgård med ett yttre, delvis skjutbart glasskikt som separerar loftgången från boendeytan. Förgården kan användas för att parkera barnvagnen eller cykeln och allt däremellan.

Mellersta delen (hus 2)

Istället för loftgång har den mellersta delen en mer normal utformning där man når lägenheterna via två trapphus. Totalt byggs det 6 lägenheter på varje plan i denna del, fördelat på 4 våningar. Precis som i den norra delen ligger de privata funktionerna som t ex sov- och badrum i bakkant medan allrum, kök och matplats är placerade med utsikten mot Vättern i fokus. Mot väst finns även här en längsgående balkong.

Södra delen (hus 3)

I den södra delen är lägenhetsstrukturen med längsgående entrébalkong likt hus 1 tillbaka. På de nedre planen utförs lägenheterna i etage om två våningar, liknande radhus. Grundtanken i söder är densamma som i övriga delar med planlösningar som utnyttjar det fantastiska läget mot Vättern på bästa tänkbara sätt.

Byggnaden är ritad av Arrhov Frick Arkitektkontor, grundat av arkitekterna Johan Arrhov och Henrik Frick, båda bördiga från Jönköping. Basen ligger i Stockholm. Arrhov Frick Arkitektkontor arbetar brett inom arkitektur och stadsplanering med huvudfokus på bostäder i olika former.

Här ligger Solsidan

1. Solsidan
2. Brunstorpsbadet
3. Gång- och cykelväg längs stranden
4. Norrängen
5. Brunstorpsberget
6. Huskvarna hamn
7. Vättern
8. Solnedgång

Fakta om Solsidan

Byggherre: Tosito AB
Antal lägenheter: 85 lägenheter
Lägenhetsstorlek: 2– 6 r o k
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Balkong: Västerläge mot Vättern
Parkering: Garage under byggnad
Arkitekt: Arrhov Frick Arkitektkontor