Kontakt
Följ oss
Trygghet

Strandängen, Jönköping

Närhet till natur, vattnet och citykärnan.

Läs mer

En levande stadsdel där du kan bo, arbeta och leva.

Visionen för Strandängen är en blandad stadsdel för alla Jönköpingsbor. Vi eftersträvar att skapa en hållbar och levande stadsdel med bostadsrätter, hyresrätter och eget ägande som även erbjuder såväl rekreation, utbildning och arbetsplatser ett stenkast från centrala Jönköping.

En plats för rekreation men också förskolor, skolor, torghandel, idrottsplats, bageri, restauranger och butiker. Grönska, cykel- och promenadstråk längst de vackra Vätterbranterna. Och vattnet som en pulsåder som flödar från Jönköpings stadskärna och vilar stilla i viken. Välkommen att flytta in på Strandängen.

En visionskarta för Strandängen

Antal bostäder: ca 330  Rum & Kök: 1-5   Område: Strandängen, Jönköping

Intresseanmälan

Tidlöst läge.

Just nu växer visionen om en hållbar och modern stadsdel fram i samarbete med Vätterhem. Med bostadsrätter och hyresrätter i symbios. I natursköna omgivningar för jobb, vila, lek och spring – för hela livet.

Strandängen pulserar i nuet, men bär på minnen från svunna tider. Området präglas av Ebba Ramseys historia, kvinnan som redan på 1800-talet lade grunden för ett självförsörjande samhälle. Först lantbruk, senare, barnhem, vårdhem och skola. Genom seklen har stadsdelen förändrats, men det Vätternära läget är tidlöst.

Tommy Fritz
VD på Tosito

”Det räcker med att spendera en kort stund i området för att här-vill-jag-bo-känslan ska infinna sig. Och när du vänder blicken ut över vattnet känns det som att vara utomlands.”

Calle Ingerman, Projektledare för Ängshusen

Intresseanmälan

Gör gärna en intresseanmälan för att erhålla nyhetsbrev om projektet!
Läs gärna Tosito Integritetspolicy som reglerar hur vi lagrar och bearbetar personuppgifter.
Fält markerade med * behöver fyllas i.

Fredrik
Zimmerman

Försäljningsansvarig
0727-17 07 89
fredrik@tosito.se

Calle
Ingerman

Projektledare
0768 – 07 14 14
calle@tosito.se

Gustaf
Hjertquist

Projektchef
070–968 56 81
gustaf@tosito.se