Kontakt
Följ oss
Trygghet

Välkommen till Munksjöstaden.

En ny levande stadsdel.

Läs mer

Stadsdelen Munksjöstaden

Efter analyser och intresse på nästa område att utveckla i Jönköping togs beslut 2006 om att satsa på fabriksområdet vid Munksjön, Tosito tillsammans med Lustgården såg en stor potential i området som sedan fick namnet Munksjöstaden. År 2007 förvärvades stora delar av Munksjöfabriksområde och första byggstarten skedde 2014.

Sommaren 2022 vann den tredje och sista detaljplanen laga kraft och nu fortsätter arbetet med att skapa en plats där människor vill bo, arbeta och besöka.

Området hade varit stängt för allmänheten i 150 år. Med tanke på dess storlek och centrala läge med närhet till populära Torpa och Jönköping University såg vi en stor potential för området.

Tommy Fritz
VD på Tosito

Antal lägenheter: 1700   Rum & Kök: 1-5   Område: Munksjöstaden, Jönköping

Intresseanmälan

Munksjöstaden idag

Som en utvidgning av centrum stoltserar den nyaste stadsdelen Munksjöstaden. Stadsdelen skall innehålla totalt 1700 lägenheter som i dagsläget är under uppbyggnad. Munksjötornet som stod klart i december 2015 är stadsdelens flaggskepp. En fastighet med 16 våningar på totalt 8400kvm.

I dagsläget är cirka 800 lägenheter (Hyresrätter, bostadsrätter och studentlägenheter) inflyttade och flertalet verksamheter har öppnat i området, exempelvis Hemköp, Wetterhälsan, Nordea, Kronans Apotek, STC, Bageri Rosetten, Ciro, Hard Rock Barbershop och en förskola. Hela visionen är dock långt ifrån förverkligad, det kommer hända mycket mer i Munksjöstaden.

Munksjöstaden i framtiden

Det bubblar i området. Munksjöstadens framtidsvision rymmer både en grön, flytande park i Munksjön, ett öppet torg vid de befintliga Munksjömagasinen och en vacker strandpromenad längs kajen in till city. Vi planerar tillsammans med Lustgården för byggnation av cirka 800 bostäder och cirka 15 000 kvm kommersiella lokaler.

De charmiga byggnaderna Munksjömagasinen, panncentralen och Munksjös gamla snickeri som finns i området idag kommer att bevaras för att sedan fyllas med roliga verksamheter.

Gör din intresseanmälan nedan för att fortsatt få mer information när nästa steg tas på Munksjöstaden.

Kommande projekt

Projekt: Munksjöstaden Kv.16

Munksjöstaden Kv.16 – sjöutsikt med citypuls. Detta blir något utöver det vanliga. Arkitekturen, känslan, storleken, läget och såklart: den oslagbara sjöutsikten med citypuls.

”Munksjöstaden är en helt ny stadsdel i Jönköpings centrala kärna. Området har fint integrerats och känns nu som en naturlig del av staden och Munksjön. "

Gustaf Hjertquist, Projektchef på Tosito

Intresseanmälan

Gör gärna en intresseanmälan för att erhålla nyhetsbrev om projektet!
Läs gärna Tosito Integritetspolicy som reglerar hur vi lagrar och bearbetar personuppgifter.
Fält markerade med * behöver fyllas i.

Gustaf
Hjertquist

Projektledare
070–968 56 81
gustaf@tosito.se