Kontakt
Följ oss
Trygghet

Historiskt arv i modern form.

Efter analyser och intresse på nästa område att utveckla i Jönköping togs beslut 2006 om att satsa på fabriksområdet vid Munksjön. Tosito tillsammans med Lustgården såg en stor potential i området som sedan fick namnet Munksjöstaden. År 2007 förvärvades stora delar av Munksjöfabriksområde och första byggstarten skedde 2014. Sommaren 2022 vann den tredje och sista detaljplanen laga kraft och nu fortsätter arbetet med att skapa en plats där människor vill bo, arbeta och besöka.

5 minuters staden

I Munksjöstaden finns allt du behöver i din vardag inom fem minuters gångavstånd. I dagsläget erbjuder stadsdelen livsmedelsbutik, apotek, vårdcentral, café, restauranger, bank, gym och förskola. I den tredje etappen kommer serviceutbudet utökas ytterligare i de historiska fastigheterna.

Vad händer just nu?

Det bubblar i området. Munksjöstadens framtidsvision rymmer både en grön, flytande park i Munksjön, ett öppet torg vid de befintliga Munksjömagasinen och en vacker strandpromenad längs kajen in till city. Vi planerar tillsammans med Lustgården för byggnation av cirka 800 bostäder och cirka 15 000 kvm kommersiella lokaler. De charmiga byggnaderna Munksjömagasinen, panncentralen och Munksjös gamla snickeri som finns i området idag kommer att bevaras för att sedan fyllas med roliga verksamheter. Totalt skall stadsdelen innehålla 1700 lägenheter, i dagsläget är cirka 800 lägenheter (hyresrätter, bostadsrätter och studentlägenheter) inflyttade.

2023

Planering Torg & Gator.

2023

Planering bevarandehusen.

2023

Planering parker.

2024

Planerad start förberedelser mark.

2024

Planerad byggstart bevarandehusen samt kv12.

2024

Planerad byggstart kv15 samt gata/VA.

2025

Byggnation kv12 och kv15 samt gata/VA.

2025/2026

Planerad start kv14 och kv13 samt start inflytt.

2026/2027

Planerad start kv16 och kv17.

Antal lägenheter: 1700   Rum & Kök: 1-5   Område: Munksjöstaden, Jönköping

Intresseanmälan

Lämna din intresseanmälan och få vårt nyhetsbrev med info om projektet.
Tosito Integritetspolicy berättar hur vi lagrar och bearbetar personuppgifter.
* Fältet måste fyllas i

Kristina
Sälg

Ansvarig kommersiellt
0723-53 81 52
kristina@tosito.se

Fredrik
Zimmerman

Säljansvarig
0727-17 07 89
fredrik@tosito.se

Gustaf
Hjertquist

Projektchef
070–968 56 81
gustaf@tosito.se

Tosito grundades i Jönköping år 2004. Vi är ett engagerat fastighetsbolag som är aktiva i Jönköping, Göteborg och Linköping. Vi har vårt hjärta och största del av vårt fastighetsbestånd i Jönköping och i nuläget är vi aktiva inom tre stora stadsdelsprojekt i Jönköping, Munksjöstaden, Strandängen samt Kärnekulla i Habo.

Vårt mål är att bidra till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling genom att skapa platser och området som människor vill bo i, arbeta i och besöka. Vi utvecklar och förvaltar våra fastigheter på ett hållbart sätt, med hänsyn till miljö och omvärld. Att våra kunder trivs är det viktigaste för oss – därför har vi ständigt fokus på personligt engagemang och hög service.

Lustgården är en familjeägd koncern som grundades 1984. Visionen är att utveckla och förvalta bostäder och lokaler där hyresgäster trivs. Geografiskt fokus har historiskt varit Jönköping där koncernen också har sitt säte. Verksamheten har sedan starten expanderat och idag finns Lustgården också i Stockholmsområdet. Lustgården strävar efter hög kvalitet, god service och långsiktighet i förvaltning och utveckling av egna fastigheter i attraktiva lägen. Lustgården har också vid två tillfällen, 2001 och 2010, tilldelats Stadsbyggnadspriset i Jönköping.