Kontakt
Följ oss
Trygghet

Nu och i framtiden. Kvarter 10, Munksjöstaden.

Stadslivet finns utanför dörren. En kort promenad tar dig till både Torpa och city. Men när svenska bostadsköpare fick frågan: ”Vilken verksamhet önskas i det egna huset?”, blev resultatet tydligt. I topp hamnade bageri/restaurang, apotek och matbutik. Det — och förskola, finns i Kvarter 10 och dess grannfastigheter.

Det bubblar i området. Munksjöstadens framtidsvision rymmer både en grön, flytande park i Munksjön, ett öppet torg vid de befintliga Munksjömagasinen och en vacker strandpromenad längs kajen in till city.

Tosito_Jonkoping_Kopa-Lagenhet_Kvarter10_Kvarteret

Thomas Hultegård - historien får nytt liv.

Kv 10, står mitt i hjärtat av Munksjöstaden. Modern arkitektur i tegel, glas och betong knyter an till Munksjöns mångåriga industrihistoria och förankrar kvarteret på platsen. Det varierade taklandskapet blickar ut över sjön och skapar en tydlig siluett i stadsbilden. Kv 10 är ett aktivt kvarter som bidrar med liv och rörelse i Jönköpings nya stadsdel. En självklar del av både nutid, dåtid och framtid.

Thomas Hultegård, Arkitekthuset

Tosito_Jonkoping_Kopa-Lagenhet_Kvarter10_Utbud

Den nya moderna stadsdelen!

Som en utvidgning av centrum stoltserar den nyaste stadsdelen Munksjöstaden. Förvandlingen är i fullgång och från att ha varit en spännande vision är nu cirka hälften av kvarteren byggda och fyllda med liv. Som exempel kan nämnas Hemköp, Wetterhälsan, Kronans Apotek, Nordea, Cardio Club och restaurang VY. Hela visionen är dock långt ifrån förverkligad, det kommer hända mycket mer på Munksjöstaden.

Historiskt arv i modern form.

I Kvarter 10 möter modern arkitektur upp det arv som finns bevarat på platsen där det gamla industrisamhället en gång verkade. Tegel möter betong och i dess mitt mjukar en grönskande innergård upp kvarterets karaktär.

Fakta om Kvarter 10.

Byggherre: Tosito
Antal lägenheter: 142
Lägenhetsstorlek: 1– 4 r o k
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Parkering: Garage
Arkitekt: Thomas Hultegård, Arkitekthuset

Andrea
Fritz

Kundkontakt
070-970 58 46
andrea@tosito.se

Gustaf
Hjertquist

Projektledare
070–968 56 81
gustaf@tosito.se